inekle Sinematek-Nisan Ayı

Merhaba, inekle öğrencisi, velisi ve öğretmeni. Ayın ikinci blog metni ile karşınızdayım. Umarım iyisinizdir. Beş farklı film önerisiyle karşınızdayım. İyi okumalar ve iyi seyirler dilerim.

1- COCO

Coco (2017) - Dijital Platform| Disney

Miguel 12 yaşında bir çocuk. Miguel, Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’a hayrandır ama Meksikalı gitarist hayata gözlerini yummuştur. Miguel’in onunla tanışma ihtimali yoktur. Miguel her gün onun şarkılarını dinlemektedir. Bir gün tesadüf eseri Ernestonun gitarını bulur ve gitarı çalmasıyla bir anda ölüler diyarına gider. Ölüler diyarından çıkmak için çıkış yolunu aramaya başlar Micguel. Bu arayış sırasında  Hector ile karşılaşır, Micguel kendi aile tarihine yönelik bir hikayeyi çıkış yolunu arayışı sırasında keşfeder. Harika bir animasyon, izlerken iyi ki izlemişim diyeceğiniz türden, iyi seyirler.

2- AİLEM ROBOTLARA KARŞI

Ailem Robotlara Karşı izle Türkçe Dublaj 1080p HD 2021 - ✔️Hazır Film

Tür olarak yine animasyon bir film ile karşınızdayım. Teknolojinin ayaklanması ve bununla mücadele eden bir aile karşımıza çıkıyor. Hayalindeki sinema okulu kazanan Katie ve ailesi evlerine kilometrelerce uzaklıkta bulunan bu sinema okuluna varmak üzere yola koyulurlar. Bu yolculuk sırasında aile bir haber alır. Peki, bu aldıkları haber nedir dediğini duyar gibiyim. Bu soruya cevap verirsem spoiler vermiş olurum. Bu haberle ailenin planında değişiklik meydana gelir. Harika bir animasyon, izleyeceğinize pişman olmayacağınıza eminim.

3- SOUL

Soul - film 2020 - Beyazperde.com

Tür olarak Animasyon. Joe Gardner, New York’ta bir ortaokulda müzik öğretmenidir. En büyük hayali dünyaca ünlü bir Jazz müzisyeni olmaktır. Gardnerin bu yolculuğu filme gözler önüne seriliyor. Filmin bize vermek istediği çeşitli mesajlar olmakla beraber belki de en dikkat çekici mesaj ‘’insanların yaşamlaarında büyük bir amaca sahip olmasına gerek var mı?’’ Film 78. Altın Küre Ödüllerinde En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Orijinal Müzik ödülünü kazandı. 

4- BAĞLILIK ASLI

Bağlılık Aslı - film 2019 - Beyazperde.com

Yönetmeni ve senaristi Semih Kaplanoğludur. Filmi Türk edebiyatındaki durum hikayelerine benzetebiliriz. Olaylar durağan, sıradan bir şekilde ilerlemektedir. Bu film, bebeğini doğurduktan sonra iş hayatına geri dönmeye çalışan bir kadının hayatını anlatırken günümüzde kadınların yaşadığı bazı sorunlara ışık tutuyor. Aslı, aradığı bakıcıyı bulamıyor bir süre. Uzun uğraşlar sonucunda kendisi gibi bir bebeği olan Gülnihal’i bakıcı olarak buluyor. Gülnihal’in bebeğe bakması, Aslı’nın kaçtığı gerçeklerle yüzleşmesine sebep oluyor.

5- KARPUZ KABUĞUNDAN GEMİLER YAPMAK

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak - film 2002 - Beyazperde.com

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filminin yönetmeni ve senaristi Ahmet Uluçaydır, 2004 yapımı bir film olarak karşımıza çıkıyor. Senaristimizin ilk filmidir. Recep ve Mehmet’in sinemaya tutkusu filmde ele alınıyor. Biri berberde biri karpuzcuda çalışan iki çocuk. Gündüzleri kasabada çalışıyorlar, akşamları köydeki evlerinin ahırında projeksiyon cihazaı yapmaya çalışan iki sinema tutkunu bir yandan da rejisörlük hayalleri kurmaktadır. Bu hayallerin içinde Recep’in Nihal’e olan aşkına eklenince unutulmaz bir yaz onları beklemektedir. 

Cennet Karayanık

23.04.2022

Leave a Comment