inekle Sinematek-Ocak Ayı

Merhaba sevgili inekle Okuyucuları, ocak ayı Sinematek’te yine sizlerle birlikteyiz. Bugün sizlere birbirinden eğlenceli beş film önerisinde bulunacağım. Sözü fazla uzatmadan önerilerimize başlayalım. Şimdiden hepinize keyifli seyirler dilerim!

1. LEO

Yaşlı bir kertenkele olan Leo, bir sınıfın teraryumunda arkadaşı kaplumbağa ile yaşamını sürdürmektedir. Bir gün konuşmalar sırasında Leo, yaşamının sona ermesine çok az kaldığını öğrenir. Bunun üzerine teraryumdan kaçıp hayatı deneyimlemek ister ve çeşitli kaçış planları yapar. Fakat yaşlı kertenkelemizin planları suya düşer ve bambaşka bir macera onu bekler. İzledikten sonra pişman olmayacağınız bir animasyon filmi .

2. MR. HOLLAND’S OPUS–SEVGİLİ ÖĞRETMENİM

Film, normalde bestekâr olan Bay Holland’ın geçici olarak bir okulda müzik öğretmenliği yapmasıyla başlar. Bay Holland için müzik öğretmenliği asıl amacına ulaşmak için kullandığı bir köprüdür. Çünkü asıl amacı akıllarda kalıcı bir eser yazmaktır. Derslere hazırlanmak, okul müzikalini yönetmek ve yaz aylarında sürücü eğitimi vermek için çaba harcarken, bitmemiş bestesini bir süre askıya alınır. Böylece müzik öğretmenliği hayatında önemli bir yere yerleşir ve birçok kalbe dokunur. Bu filmi değerli bir öğretmenimin tavsiyesi üzerine izlemiştim. Özellikle öğretmen adayları için şiddetle önerdiğim bir filmdir.

3. SİHİRLİ EJDER

Sihirli Ejder, 2021 yapımı Amerikan animasyon filmidir. Başrolümüz olan Din, çocukluk arkadaşı olan Lina’yı çok özler ve eski günlerdeki gibi tekrardan beraber vakit geçirmek ister.
Din, bir gün sihirli bir lamba bulur ve içinden sihirli ejder çıkar. Ejder Din’e üç dilek hakkı verir. Din, bunun üzerine farklı dileklerde bulunur ve filmimiz bu dilekler ile devam eder. Film, dostluk ve aile kavramlarına odaklanır.

4. KAYIP ŞEYLERİN BAKIM KILAVUZU

Film, Jonathan Evison’ ın kitabından uyarlanmıştır. Ben Benjamin, oğlunu yıllar önce kaybeden ve sorunlar yaşadığı eşiyle boşanma aşamasında olan bir yazardır. Maddi olarak sıkıntılı günler geçiren Ben Benjamin, bakıcılık eğitimi alır ve bakıcılık yaparak geçimini sağlayabileceğini düşünür.  Trevor adında bir gencin bakıcılığını üstlenir. Trevor, tedavisi olmayan bir hastalıktan dolayı tekerlekli sandalyeye bağlı olan bir gençtir. Birbirlerine alışmakta zorluk çekseler de zamanla iyi bir ikili haline gelirler. Ben ve Trevor, hayatlarını değiştirecek bir yolculuğa çıkar.

5. PRESTİJ

Gerçekten etrafınıza dikkatli bakıyor musunuz? Eğer dikkatli baktığınızı düşünüyorsanız bu filmi izledikten sonra bence tekrar kendinizi değerlendirmeniz gerekiyor. Christopher Nolan’ ın yönetmenliğini yaptığı 2006 Amerika yapımı olan film, iki sihirbaz arkadaşın sonradan birbirlerine olan düşmanlığını anlatıyor. İyi arkadaş olan sihirbazlar düşman olduktan sonra çok ünlü hale gelirler. Birbirlerine rakip olup kuyularını kazmaya çalışırlar. Biri diğerinden daha iyi bir hamle yapınca diğer sihirbaz onun sırrını çözmeye çalışır ve bunu takıntı haline getirir. Benim çok şaşırdığım ve beğendiğim bir film. Umarım siz de beğenirsiniz. 

Hilal Sayaner

15.01.2024

Leave a Comment