ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği

ODTÜ bilgisayar mühendisliği bölümü Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alıyor. Bölüm ilk olarak diğer akademik birimlerde bilgisayar alanında ders vermek amacıyla kurulmuştur. Bir servis birimi olarak 1967 yılında kurulmuş daha sonra ise 1977 yılında Mühendislik Fakültesine bağlanmış ve bilgisayar mühendisliği bölümü olarak öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Geleceğin teknolojisine hakim olmak ve bilgisayar mühendisliği alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin en fazla tercih ettiği bölümler arasında yer alır. Bölümün verdiği üstün kalitede eğitim ile mezun olan öğrencilerin kariyer basamaklarını daha hızlı çıkmaları mümkün oluyor. Eleştirel düşünen, geleceğin teknolojilerine hakim, gelişmeye ve yeniliğe açık donanımlı bireyleri bilgisayar mühendisliği bölümü topluma kazandırıyor.

ABET’in Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından onaylanan diplomaya sahip olmak bölüm mezunları için mümkün oluyor. Bilgisayarın toplumun faydası için kullanılması ve geliştirilmesi amacıyla araştırmalar, projeler ve bilimsel çalışmalar bölüm bünyesinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin İlk Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

ODTU bilgisayar muhendisligi ders esnasından görüntü
ODTU bilgisayar muhendisligi 3

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar artık insanların günlük hayatlarının adeta bir parçası haline gelmiştir. Klasik mesleklerin yerini geleceğin teknolojilerine hakim olan meslekler almaya başlamıştır. Bu gerçeği daha 1977 yılında görmüş olan Orta Doğu Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü kurmuştur. Uluslararası kalitede eğitime Türkiye’nin ilk Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olarak kurulduğu andan itibaren başlamıştır. Bu alana ilgi duyan öğrencilerin tercih sıralamasında ilk sırada olmayı bölüm şu özellikleri ile başarmaktadır:

  • Uluslararası standartlarda eğitim veren geniş akademik kadro
  • Uluslararası ABET sertifikasına sahip diplomaya sahip olma yurt dışında ve dünyanın en büyük uluslararası şirketlerinde kariyer yapma olanağı
  • Güncel gelişmelere göre yenilenen yan dal ve çift ana dal seçenekleri
  • Türkiye’nin en fazla tercih edilen ve en önde gelen Bilgisayar Mühendisliği Bölümü olduğunun yapılan uluslararası araştırmalar ile kanıtlanmış olması
  • Mezunlarının başarılı kariyer yaşamlarının aday öğrencilere örnek olması
  • Öğrencilerin araştırma, projelerini hayata geçirmelerini sağlayan geniş imkanlar

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Ulaşım

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara ilinde yer alıyor. Üniversitenin Ankara’nın en güzel semtlerinden birinde olan kampüsü öğrencilerin eğitimin yanında sosyalleşme imkanını da en iyi şekilde bulmalarını sağlıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümü ulaşım için büyükşehir belediyesinin toplu taşıma imkanları bulunuyor. Öğrenciler için uygulanan indirimli ulaşım imkanı ile bu anlamda öğrencilerin bütçelerinin zorlanmasının önüne geçiliyor.

Üniversitenin yeşil doğa ile iç içe olan kampüsü içinde ayrıca yurt olanakları da bulunuyor. Özellikle şehir dışından gelen öğrencilerin barınma ve ulaşım konusunda sorun yaşamalarının önüne geçiliyor. Yurt ile Bilgisayar Mühendisliği bölümü arası beş dakika yürüme mesafededir. Bu sayede öğrenciler ulaşım için zaman kaybı yaşamamakta derslerine, araştırma ve projelerine daha fazla zaman ayırabiliyorlar. Bölüm bilgisayar mühendisliği eğitimi almak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilerin beklentilerinin üzerine çıkmayı başarıyor.
ODTÜ’de okuyan öğretmenlere ulaşmak için inekle.com seni bekliyor.

Leave a Comment