Tasarım Üzerine

Merhaba sevgili İnekle Blog Okuyucuları,

Ben inekle Soru-Cevap öğretmenlerinden Semina Çalışkan. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu yazımda tasarım üzerine öğrendiğim birkaç şeyi sizlere aktarmaya çalışacağım, umarım blog yazımı beğenirsiniz.

İnanır mısınız bilmem fakat tasarım her yerde! Giydiğiniz kıyafetlerden bunu okumak için kullandığınız telefona kadar tasarım günlük hayatımızda önemli bir rol oynuyor. Bir sandalyenin şekli kadar basit bir şeyin konfor seviyemizi nasıl etkileyebileceği ve renklerin ve grafiklerin bir web sitesi veya ürünün tonunu nasıl belirleyebileceği inanılmaz.

Tasarım denildiğinde çoğunuzun aklına estetik kaygılar geldiğine eminim fakat tasarım artık sadece güzel görünmekten çok daha fazlasıdır -tabii tasarlanan ürünün estetik açıdan güzel olması da bir artıdır. Tasarım, sorunları çözmek ve hayatı kolaylaştırmakla ilgilidir. Eğer bir ürün iyi tasarlanmışsa, kullanıcı dostu, estetik açıdan hoş ve ergonomik açıdan rahat demektir. Bir düşünün, mesela en sevdiğiniz o pratik mutfak aletinin tasarımı muhtemelen yemek pişirmeyi kolaylaştırır veya bulaşık yıkarken temizlenmesi kolaydır.

Tasarımla ilgili harika olan şey, sürekli gelişmesidir. Yeni ve yenilikçi fikirlere her zaman yer vardır ve her zaman her şeyin daha iyisi yapılabilir. Sürekli olarak yeni teknolojiler ve malzemeler geliştiriliyor ve tasarımcılar, yaşamlarımızı iyileştiren yenilikçi çözümler yaratmak için sürekli olarak sınırları zorluyor. Giyilebilir teknolojiden akıllı evlere tasarım, dünyamızı şekillendirmeye ve hayatımızı daha rahat ve keyifli hale getirmeye yardımcı oluyor.

Bu nedenle, ister profesyonel bir tasarımcı olun ister iyi tasarımı takdir edin, tasarımın günlük yaşamlarımız üzerindeki etkisini anlamak çok önemlidir. Bir dahaki sefere iyi tasarlanmış bir ürüne veya alana hayran olduğunuzda, onu hem işlevsel hem de güzel yapan işi takdir etmek için bir dakikanızı ayırın. Ve kim bilir değerli inekle blog okurları, belki kendi tasarımınızda elinizi denemek için ilham bile alırsınız!

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşça kalın!

Semina Çalışkan

16.04.2023

Leave a Comment