TEOG 2 Önerileri

İnekle Eğitim Danışmanı Emre’den TEOG öğrencilerine son dakika önerileri:

Öncelikle iki gün sürecek olacak TEOG sınavında hepinize başarılar dilerim. FSİ sınavları için işte birkaç öneri:

TEOG sınavının FSİ bölümü, TMD bölümüne göre toplam puanı daha az etkileyen bir bölüm olmasına rağmen, TEOG’da yapılabilirliğin fazlalığı ve kalitenin yüksekliği bir puanı bile önemli kılıyor.

Bugünün yıldızı sayılabilecek fen ve teknoloji alanında bu sınav bir öncekinden daha farklı. İlk sınav biyoloji ağırlıklıyken, bu sınavda kimya ve fizik dalları ağırlıklı. Fotosentez ve canlılar kısmını mutlaka tekrar edin. Çünkü son öğrendiğiniz konu olduğundan yerleşmemiş olabilir. Isı sıcaklık konusunda ısınma eğrileri, bu sınavın sevdiği bölümlerden biri. Ses konusu ise gayet kolay bir konu olduğundan soruları dikkatli okuyun, kelime oyunlarının tuzağına düşmeyin. Sizlere en önemli önerim, mitoz mayoz konularını bir kez daha inceleyin.

İnkılap tarihi yani sosyal bilgiler kısmında benim önerim, sınavdan önce mutlaka baştan sona şöyle bir okuma yapmanız doğrultusunda. Soruları sınav anında çözerken ise bütünsel bakış açısı kullanın. Yani soruları, örneğin kurtuluş mücadelesinin başından sonuna olanları kafanızda puzzle gibi birleştirerek yorumlayın.

İngilizce kısmı aslında en stratejik kısım. Çünkü TEOG’un ingilizcesinde doğru stratejiyle, ingilizceniz zayıf olsa bile başarılı olabilirsiniz. Cümlelerde bilmediğiniz kelimeler varsa, cümlenin gelişinden çıkarmaya çalışın. Eğer hiçbir fikriniz yoksa ve cevabı herhangi bir cevabı işaretlemek şeklinde verecekseniz, gözünüze farklı gelen şıkkı işaretlemeye çalışın.

İkinci sınav için genel olarak en önemli önerim, birinci sınavı fikir olarak geride bırakmanız. Birinci sınav iyiyse de kötüyse de, sanki girmemişsiniz ve bu ilk sınavmış gibi davranın. Hepinize başarılar! 🙂

Leave a Comment