1. TEOG Sınavı Değerlendirmesi

TEOG sınavı bitti, öncelikle hepinize geçmiş olsun.

Şimdi, TEOG sınavından çıktıktan sonra eksik yönlerinizi tespit edin ve bunları kapatmak için ikinci sınava çalışmaya başlayın.

Eleştiriler alacaksınız etraftan, yorumlar gelecek. Bunlardan yapıcı olmayanlara kulağınızı tıkayın. Özel öğretmeniniz varsa özel öğretmeniniz, dershane öğretmenleri, okul öğretmenleri…Onların eleştirileri arasından yapıcı olanları mutlaka düşünün ve onların üzerine gidin.

Sorular nasıldı, okulların puanları değişir mi? Bunlar çok sık karşılaştığımız sorular. Bu Kasım ayındaki sınavın niteliğine şöyle bir baktığımız zaman, hem zorluk derecesi olarak, hem de soruların soruluş tarzı olarak geçen senenin Kasım TEOG’u ile benzerlikleri olduğunu görüyoruz.

Nisan hakkında bir fikrimiz yok, Nisan’da nasıl bir sınav yapılacak ama Nisan’daki sınav da geçen senenin Nisan’ına benzerse o zaman okul puanlarında çok ciddi oynamalar beklemiyoruz.

Son olarak şunu söyleyeceğim ki size, sınava hiç girmediğinizi düşünün. Sınavınız iyi geçtiyse rehavete kapılırsınız, kötü geçtiyse demoralize olursunuz. Bu yüzden birinci sınava hiç girmediğinizi farzederek hırsla ikinci sınava asılmanızı tavsiye ediyorum.

blog-banner

Leave a Comment