Ara Tatilde İzlenebilecek Belgeseller

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları, ben inekle öğretmenlerinden Berkay. Bugün sizler için ara tatilde izleyebileceğiniz bazı belgeselleri önereceğim. İşte her biri keyifli ve bilim dolu belgeseller;

1. Dünyada Yaşam (Life on Earth)

Bu belgesel, ünlü doğa bilimci ve yayıncı Sir David Attenborough tarafından sunulan ve 1979 yılında yayınlanan bir belgesel serisidir. Evrimin ve dünya üzerindeki yaşamın geniş bir yelpazesini anlatarak doğanın çeşitliliğini ve evrimin işleyişini ele almaktadır. Özellikle biyoloji severler için tavsiye edilir.

2. Gezegenimiz Yer: Bir Yaşam Hikayesi (Planet Earth: A Celebration)

Doğal yaşamın güzelliklerini ve çeşitliliğini gösteren bu belgesel, ekoloji ve çevre konularına ilgi duyanları etkileyebilir.

3. Uzayın Derinliklerinde (Into the Universe with Stephen Hawking)

Stephen Hawking’in rehberliğinde evrenin nasıl oluştuğunu ve evrimleştiğini anlatan bu belgesel, astronomi ve fizik konularını keşfetmeye davet ediyor.

4. Hikayesiyle Matematik (The Story of Maths)

Dört bölümden oluşan bu belgesel matematiksel kavramların tarihini anlatır ve matematiğin günlük yaşamdaki uygulamalarını vurgular.

5. Tarih Boyunca Büyük İcatlar (The Story of Science: Power, Proof, and Passion)

Bilimin tarihini ve önemli icatları ele alan bu belgesel, bilimin kendisinin nasıl evrimleştiğini göstermesi açısından faydalıdır.

6. Tufandan Önce (Before the Flood)

Leonardo DiCaprio’nun iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu belgeseli, çevre konusuna ilgi duyanlar için birebirdir.

Berkay Şerbetci

09.01.2024

Leave a Comment