Eksiklerimi nasıl kapatırım?

Eksiklerimi nasıl kapatırım

inekle’nin tanıtım filminde de dediğimiz gibi “Dersler, sınavlar, projeler…Hepsinin altında ezilmemek mümkün mü?” Her gün ayrı bir stres yaşadığınızı az çok anlıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Nerede yanlış yaptığını bilmek, eksiklerini fark etmek ve çalışmalarını bu doğrultuda planlamak daha başarılı olmak ve gerçek anlamda öğrenmek için kritik.

Peki, nerede eksik olduğunu nereden bileceksin? Merak edenler için inekle’nin Eğitim Danışmanı Emre Solmaz’ın birkaç tavsiyesi var.

Bunun için birçok yol var. Öğrencinin deneme sınavlarında üst üste aynı konudan soruları yapamıyor olması bunlardan biridir. Ayrıca okulda bir sınav genellikle ya bir ya da iki konudan yapılır. O nedenle sınavdan düşük not alması o konulardan eksik olduğunun bir göstergesidir. Öğrenci evde kendi başına eksiklerini tamamlamak istiyorsa o zaman kalın test kitaplarına yönelmelidir.

Çünkü, kalın test kitapları aynı konudan çok sayıda test barındırdığından her konu kendi içinde detaylıca taranabilir. Özetle bir gerçek var ki amaç YGS ve LYS sınavlarından iyi sonuç almaksa, eksiklikler ancak çok fazla test çözerek tamamlanabilir.”
Leave a Comment