Hangi Dersleri Yapamadığınızı Biliyor musunuz?

Alan seçimi konusunda, öncelikle yapabildiğiniz ve yapamadığınız dersleri doğru analiz edin.

Burada ne demek istiyorum? Oturun ve şunu düşünün kendi kendinize: Ben 3 yıl boyunca, ya da 2 yıl boyunca, yani 11-12 yılları boyunca, sınıfları boyunca sayısal seçmek istiyorum, o zaman ben her gün oturup fizik çalışabilecek miyim? Ya da fizik, kimya, biyoloji ile yaşayabilecek miyim?

E sayısal öğrencisi fizik, kimya, biyolojiyi özümsemeden, hayatının bir parçası haline getirmeden istediği gibi iyi bir bölüme yerşelebilir mi? Tabii ki mümkün değil.

Bu yüzden de, önünüze bir liste çıkarabilirsiniz. Derslerin isimlerini yazabilirsiniz ve yanlarına artılar ya da puanlar koyabilirsiniz. Ama benim asıl dikkat çekmek istediğim nokta; “Kesinlikle şu dersten çok soğuğum, şu dersten nefret ediyorum” dediğiniz dersleri tespit etmeniz.

Çünkü, neden?

Fizik konusunda, “Ben fizik görmeye, formul görmeye saniye tahammül edemiyorum” diyorsanız, 9. sınıfta fizik notlarınız kötüyse, ömrünüz boyunca fenle barışamadıysanız, fizikten bu dediklerimi diyorsanız, sayısal dışında bölümlere yönelmeniz gerekiyor.

“Matematikten nefret ediyorum, asla istemiyorum” diyen bir öğrencinin sözel ve dil dışında mesela bir alternatifi kalmıyor. Haliyle, yapabildiğiniz derslere odaklanın ama neleri yapamadığınızı, zorlandığınızı ya da asla yapmak istemiyorum dediğinizi doğru analiz edin.

blog-banner

Leave a Comment