inekle Müzik Kutusu-Haziran Ayı

Merhaba inekle öğrencileri, velileri ve öğretmenleri. Umarım iyisinizdir. Bugün sizlerle sevdiğim 5 şarkıyı paylaşacağım. Hadi, başlayalım!

1.Tash Sultana – Jungle

Tash Sultana, adeta kendi müziğinin içinde yaşayan, yaptığı işi ne kadar severek yaptığını şarkılarının her saniyesinde hissedebildiğimiz mükemmel one-man band sanatçısı. Kendisi yalnız şarkıyı söylemekle kalmıyor, çaldığı birçok enstrümanla tüm şarkıyı kendisi yönetiyor. Bu videosunda ise en popüler şarkısını yatak odasında yarattığı stüdyosundaki canlı performansıyla izlemekteyiz.

2. Rigoberta Bandini – Ay Mamâ

Rigoberta Bandini, yazdığı radikal şarkılarıyla tanınan İspanyol bir sanatçı. Bu şarkısını ise aslında Eurovision Şarkı Yarışması için yazmış fakat seçilememiş. Seçilmemesine rağmen şarkısının sözleri nedeniyle İspanyada büyük gündem olmuş. Bu hafta çıkan yeni klibi ise bize çok güzel bir görsel şölen sunuyor.

3. Nilipek. – Yaprak 

Nilipek eline aldığı ukulelesiyle ve sakinleştirici sesi ile bizi alıp bambaşka dünyalara götürmeye bu şarkısıyla da devam ediyor. Sözlerini de kendisinin yazdığı bu şarkıyı baharın son ayı olan Mayıs ayında dinlemeyi hepinize tavsiye ederim.

4. Mabel Matiz – Hanfendi

Sanat eseri gibi olan klipleri ile bilinen Mabel Matiz, son şarkılarından biri olan Hanfendi’nin klibi ile de bu geleneği bozmamış. Sahnesini izleme fırsatı bulduğum sanatçının sahnede de aynı enerjiyi saçtığını söyleyebilirim.

5. Rehber – Ruh

10 yıl öncesinden, benim ise yeni keşiflerimden biri olan söz-müziği gruba ait olan muhteşem şarkıyla bu seriyi sonlandırıyorum. Arkada çalan melodi dinleyeni alıyor ve bambaşka dünyalara götürüyor.

Ecem Kardeş

20.06.2022

Leave a Comment