inekle Müzik Kutusu-Kasım Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okuru. Benim için müzik, hayatımın olmazsa olmazları arasında. Mutluyken, üzgünken, heyecanlıyken, gerginken kısacası her duyguda şarkı dinlerim çünkü bu şekilde ruhumun dinlendiğini ve hayata karşı daha dirençli olduğumu hissediyorum. Bugün de size bu ayki ilk 5 şarkımı sıralamak istiyorum.

1. Louis Tomlinson–Silver Tongues

“You know when I’m with you, I’m so much happier”

En sevdiğim şarkıcının şu anki en sevdiğim şarkısıyla başlamak istedim. Doğruyu söylemek gerekirse tüm şarkıları arasından bir tane seçmek oldukça zor oldu çünkü hepsi mükemmel. Tanımadığın yabancı bir insanla şarkıları aracılığı ile bağ kurmak bana her zaman çok ilginç ve büyüleyici gelmiştir. Benim için solo şarkılarıyla tanıdığım Louis ile yaşanan şey tam olarak bu oldu.

2. Murat Boz–Harbi Güzel

                 Cennetten bi’ parça – Nasıl güvenmez insan – Pelerin gibi örtsen beni – Hiç de bi’ şeyden korkmam”

Çocukluğumun şarkıcısı olan Murat Boz’a yer vermezsem haksızlık etmiş olurdum çünkü yıllardır dinlemekten vazgeçmediğim tek insan oldu kendisi. Gerek sesi gerek şarkıları ile yıllardır dinlemekten büyük bir hayranlık duyarım.

3. Imagine Dragons–Radiactive

I’m waking up to ash and dust – I wipe my brow and I sweat my rust”

Imagine Dragons’ın şarkılarında sahip olduğu enerji her zaman bana da geçmiştir. Eğer eğlenmek istiyorsam kesinlikle dinleyeceğim şarkıların arasında yer alır.

4. Queen–Bohemian Rhapsody

Mama, life had just begun – But now I’ve gone and thrown it all away”

Queen… Söyleyebilecek hem çok söz varken hem de hiçbir söz yok. Gelmiş ve gelebilecek en iyi grup benim için. Özellikle bu şarkılarının yeri benim için ayrı. Tek bir şarkı içerisinde üç farklı şarkı dinleyebilirsiniz. Söyleyecek son bir şeyim var: Anyway the wind blows.

5. Can Bonomo–Tastamam

Bu dünyayı sevmedim ama azaldı kinim”

Eminim hepimizin bir zamanlar severek dinlediği ya da tıpkı benim gibi hâlâ severek dinlediği bir şarkı. Can Bonomo enerjisiyle de dinlemesi daha eşsiz bir hâle geliyor.

Bu şarkıları seçerken çok zorlandım çünkü daha eklemek isteyeceğim bir sürü şarkı var. Umarım siz de dinlerken benim kadar eğlenirsiniz. Keyifli dinlemeler.😊

Sıla Ülküseven

08.11.2023

Leave a Comment