inekle Müzik Kutusu-Kasım Ayı

Merhaba sevgili inekle okuyucusu!

Nasıl geçtiğini anlayamadığımız hem yazı hem kışı yaşadığımız muhteşem bir kasım ayını bitirmek üzere iken size benim bayıla bayıla dinlediğim 5 muhteşem şarkıyı sana hediye etmek istiyorum! Umarım sen de bu şarkıları beğenir ve zevkle dinlersin. Haydi başlayalım😊

1) Yine Bir Gülnihal- Paul Dwyer

Parça bestekar İsmail Dede Efendi ye ait bir eser. 19. yy da yazılan ve günümüze kadar gelen bu nadide eser vals tarzında yazılan ilk Türk müziği eseri olarak bilinmektedir. Paul Dawyer Türkiye’ye gönül vermiş kültürümüzdeki önemli parçaları alıp günümüz müziğine hitap etmesi için farklı tarzda yorumlayan son dönemlerin meşhur sanatçılarından. Bu ayın en favori parçası olarak birinci sırayı hak etti bence😊)

2) Devuélvete- Carla Morrison

Bu parçayı dinlerken sonbaharın telaşsız sakin biraz kasvetli bir ikindi zamanında hissediyor insan bana göre. Bolca dinlediğim için bu ay listede olmayı çokça hak ediyor. 

3) Cuatro vientos – Danit

Alın elinize kahvenizi, loş ışık, sıcak bir köşe; takın kulaklığı ve kapatın gözlerinizi sonra kendinizi şarkının akışına bırakın. Dinlenmenizi sağlayacak olan bu parça da benden size hediye olsun diyorum ve diğer şarkıya kaçıyorum.

4) I Want to Break Free- Quenn

İlk öğrendiğim ingilizce şarkılardan biri olarak çocukluğumdan beri en favorilerimden biri. Ne zaman kendimi yorgun ama devam etmek zorunda hissetsem bu şarkıyı dinlerim.  Bu ay listede olmasa da o kalbimin hep en favorisi. 

5) Can Kazaz- Kırlangıçlar gibi

Bu şarkı benden herkese ilkbaharlar getirsin. Can kazaz’ ı ve bu parçasını mutlaka duymuşsunuzdur. Bende bu parça tam olarak ilkbahar demek ilkbahar demek yaz kapıda demek. Tamam kabul ediyorum yazı hissetmek için biraz zamana ihtiyacımız var ama bu parça sizi alıp iki tarafı çiçek veren ağaçlarla dolu o yola, hafif serin o güzel esintiye götürüyor.

Farklı tarzda müzikler dinlemeyi seven biri olarak en sevdiklerim arasında yer alan bu parçaları sizlerle paylaşmak mutlu hissettirdi. Ama birazda kitaplığımdan kitap alıp sayfalarını karıştırıyormuşsunuz gibi geldi bana. Paylaşmak güzeldir diyelim ve burada noktalayalım. Keyifli dinlemeler sevgili okur!

Ümmü Sümeyra Tunç

29.11.2022

Leave a Comment