inekle Müzik Kutusu-Nisan Ayı

Merhaba sevgili İnekle öğrenci ve velileri!
Yeni serimiz olan inekle Müzik Kutusu’na bu ay kendi deneyimlerimi ve konser listemi dokundurmak istedim. Mart ve nisan ayları benim için oldukça yoğun geçen kültür-sanat aylarıydı, aynı şekilde mayıs ve haziran aylarında da konser sezonu devam ediyor. Söz konusu konser sezonundan ve ülkemize ilk defa gelmiş sanatçı ve gruplardan bahsettiğim seçkiye hazırsanız geçebiliriz.

1. For 12 – Other Lives


Other Lives ülkemize ilk defa gelen ve “Indie Rock” türünde eserler veren Amerika menşeli bir grup. Salon IKSV’de kendilerini canlı izleme fırsatı buldum ve en sevdiğim şarkılarına bu listede yer vermek istedim.

2. The City Holds My Heart – Ghostly Kisses


Fransız-Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Margaux Sauvé’nin sahne adı olan Ghostly Kisses’ı konser sezonda tatmak benim için inanılmaz bir deneyim oldu. Sevenlerinin “o bizim küçük sırrımız” diye adlandırıp paylaşmak istemedikleri Margaux Sauvé’yi sizinle paylaşmak benim için oldukça anlamlı.

3. Wishin Girl – Lola Marsh


Gil Landau ve Yael Shoshana Cohen ikilisinin kurduğu Tel Aviv menşeli Indie Pop müzik grubu olan Lola Marsh’ı mayıs sezonunda dinleme şansım olacak, bu yüzden şarkılarını şimdiden hatmetmeye başladım.

4. Industry Baby – Noga Erez


Lil Nas X ile Jack Harlow’un şahane şarkısı Industry Baby, Israilli şarkıcı ve söz yazarı Noga Erez’in mükemmel yorumuyla tekrar keşfedilmeye değer. Özgün şarkılarına da şans vermenizi çok isterim. Mayıs ayında kendisini izlemeye gideceğim için çok şanslı hissediyorum.

5. You’re So Cool – Jonathan Bree


Yeni Zelandalı şarkıcı ve söz yazarı Jonathan Owen Bree’yi aslında bazılarımız Indie Pop grubu The Brunettes ile tanıyor. Solo işleri de şahane olan Jonathan Bree’yi Mayıs sezonunda izlemek benim için harika bir deneyim olacak diyebilirim. https://www.youtube.com/watch?v=AWMqgeIDJs8&ab_channel=OtherLivesBan

Ece Nart

20.04.2022

Leave a Comment