Özel Dersden Daha Fazlası!

Sayısal ders öğretmeni Buket T.

“Bence öğrenciler not almalı, soru sormalı ve arkasından hemen soru çözüp, çözemedikleri anlamadıkları yerlerin analizlerini çıkarmalılar ki konuyu çok iyi öğrenebilsinler.”

Buket, İstanbul Teknik Üniversitesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, (%100 İngilizce), 3. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Lisede inek bir öğrenci değildim. Yani Anadolu Lisesi’nin getirmiş olduğu yükümlülüklerim vardı. Herkes çalıştığı için herkes mi inekti ben de dahil, bilemiyorum.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Sınava ben konu çalışarak başladım. Herkes gibi arkasından bol soru çözdüm. Tek kaynağa hiçbir zaman bağlı olmadım. Çok soru çeşidi görmeye çalıştım her zaman. Taktiğim zor soru bankaları bulup çözmekti. Zor soruları çözünce sınavım da rahat geçmişti.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcım, şu an üniversitede olduğum için çok rahat söyleyebilirim ki, okuduğum liseydi. Çok sosyal olmadım ve bu çok büyük eksiklikti ama güzel sonuçlar buna değdi.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Şu an hazırlanan öğrenciler en çok çalışamamaktan, adapte olamamaktan, tv ve internetten şikayetçi. Tavsiyem, planlı programlı olsunlar. Ne sürekli ders, ne de sürekli internet. Planlasınlar ve planlarına uysunlar. Sonuçlar güzel olacak, garanti veriyorum.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken aslında isteklerimi hiç göz ardı etmedim. Sürekli bir hedefim vardı çünkü, hedef en temel şeydir. Ben hiçbir zaman hedeflerimin peşini bırakmadım. Planlamak önemli iştir demiştim; öğrenciler yavaş yavaş nasıl bi işte çalışmak istediklerine, şantiye mi, masa başı mı, rahat mı, daha esnek mi, o tür araştırmalara girmeliler. Yardımı en çok ailemden aldım. Hiçbir zaman bana şu mesleği seç ya da seçme diye diretmediler çünkü, ben sorumluluklarımı bilen biriydim 🙂
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle’nin faydası müthiş! Bunu kendi deneyimlerimden söyleyebilirim ki hem uygun hem de büyük bir fırsat. Bizim zamanımızda olsaydı belki sonuçlarım daha farklı, daha da iyi olabilirdi. Ben gecenin bir vakti çözemediğim sorularla karşılaşınca çok sinirim bozulurdu. Çözemediğimde keşke inekle olsaydı, sorabilseydim. İnanılır gibi değil. Hem özel dersden daha fazlası, 7/24 açık hem de çok uygun. Herkes bunu değerlendirmeli bence.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Çok dikkat ettim sadece birkaç öğrenci ben anlatırken not alıyor kendine. Önemli şeyleri anlatırken not almıyorlar. Bence öğrenciler not almalı, soru sormalı ve arkasından hemen soru çözüp, çözemedikleri anlamadıkları yerlerin analizlerini çıkarmalılar ki konuyu çok iyi öğrenebilsinler.
Leave a Comment