inekle Sinematek!-Ağustos Ayı

Merhaba; inekle velisi, öğretmeni ve öğrencisi. Bu yazımda sizler için seçtiğim 5 filmi tavsiye ediyorum. Bu filmlerin ortak noktası merak eder ve çalışırsan başarırsın düşüncesidir.. Bir de umut her zaman vardır. Yeter ki işine/kendine güven, çalış. Haydi filmlere bakalım.

1.The Boy Who Harnessed The Wind (Rüzgârı Dizginleyen Çocuk) -2019

Ailesinin yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı okuldan atılan zeki çocuğun babasının daha çok para kazanabilmesi için bir şey üretmek ister. Ailesi destek olacak mı, yapmak istediğini gerçekten başarabilecek mi? (IMBD 7.6)

2.October Sky (Ekim Düşü) – 1999

Erkek çocukların babaları gibi madenci olmalarının beklendiği bir kasabada, ailesinin onun için hazırladığı geleceğin dışına çıkmaya çalışan, büyük hayalleri olan bir gencin hikayesini anlatıyor. Gerçek hikayeden beyaz perdeye taşınan bu gencin hikayesinden ilham almamak mümkün değil. (IMBD 7.8)

3. Pad Man -2018

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde eşini seven, girişimci ruhlu gencin hikayesini anlatıyor. Eşi ve ülkesindeki kadınların hijyenik ped kullanabilmeleri için çalışmaya başlar. Yaşadığı toplumun kurallarında bu amacını yerine getirebilecek mi? (IMBD 7.9)

4. The Pursuit Of Happyness (Umudunu Kaybetme) -2006

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan bir adamdı. Bu yüzden karısı terk etti ve kirayı ödeyemediği için ev sahibi oğluyla onu sokağa attı. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Hem sokağa atıldı hem de işi yok. Oğlu için verdiği mücadele nasıl sonlanacak? (IMBD 8.0)

5.Catch Me If You Can (Sıkıysa Yakala) -2002

Henüz yirmili yaşlarında bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek FBI’ı peşinden koşturmaktadır. Sıradışı dolandırıcılık hikayesinin sonu hapis mi yoksa iş teklifi mi olacak? (IMBD 8.1)

Maide Nur Şahin

24.08.2021