inekle Sinematek-Mart Ayı

Merhaba inekle Blog okuyucuları. Ben inekle öğretmenlerinden Elif Sude Aydın. Bu ayki Sinematek köşesinde sizlere birbirinden heyecanlı ve ilham verici beş film önereceğim.

1. Gizli Sayılar

Geçmiş zamanlarda gerçekten yaşanmış hikayelerin birleştirilmesi ile yapılmış bir film. NASA’da çalışan üç siyahi kadının yaşadıkları zorluklar, ayrımcılık ve başarıya giden yollarını ekrana taşıyan ilham verici bir film.

2. Halam Geldi

Günümüz Türkiye’sinin hala çok büyük bir problemi olan çocuk gelinler ve akraba evliliklerini konu almış bir film. Sadece ortaokul öğrencisi olan 2 kızın hayatta kalma , eğitime devam etme savaşı veriyor. Güçlü oyuncu kadrosuna sahip bu filmi izlerken gözyaşlarınızı tutmakta zorluk yaşayabilirsiniz.

3. Limit Yok

Beynimizin yüzde yüzünü kullanırsak ne olur? Sevgilisinden ayrıldıktan sonra eski arkadaşıyla karşılaşan başkarakterimiz minik bir ilaç ile tanışır. Bu ilaç onu zengin, başarılı bir hayata taşır. Ama ilacın yan etkileri de beraberinde gelir. Zihnin derinliklerine getiren bu filmi soluksuz izleyeceksiniz.

4. Yerdeki Yıldızlar

Hindistan’da bir öğretmen yeni geldiği okulda okulun en yaramaz çocuğu ile tanışır. Öğretmenleri tarafından başarısızlık ve yaramazlık ile sürekli suçlanan bu çocuğun otistik olduğunu sadece bu öğretmen fark eder. Kimsenin inanmadığı bu öğrenciyle özel olarak ilgilenir. Hayata karşı beraber göğüs gererler. Hayat için ilham veren filmlerden biri.

5. Yukarı Bak

Bu animasyonu aramızda görmeyen, duymayan kalmamıştır. Ama izlemeyi sürekli erteleyenler için tam zamanı. Gerçek bir aşk hikayesi. Aksiyon, komedi ile harmanlanmış içinizi ısıtacak bir film.

Ekstra : UNORTHODOKS

Dizi demek için fazla kısa film demek için biraz uzun bir gerçek hayat uyarlaması. Bir Alman müzisyenin hayatını anlatıyor. Ailesinin katı yaşam tarzından, kurallarından ani bir karar ile kaçıp sıfırdan kendine bir hayat kuruyor. Gördüğü , büyüdüğü minik dünyanın dışında bambaşka bir yerde buluyor kendini. Hayatın savaşmaya değer olduğunu gösteren yine ilham dolu bir mini dizi. Herkese iyi seyirler.

Elif Sude Aydın

17.03.2023
Leave a Comment