inekle Sinematek-Mayıs Ayı

Merhaba inekle velisi, öğretmeni ve öğrencileri. Mayıs ayı film tavsiyelerimle karşınızdayım. inekle Mayıs ayı sinematek için birbirinden farklı türde film seçmeye özen gösterdim. Hazırsanız başlayalım.

1. Sessiz Bir Yer 1 ve 2

İki çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile ses çıkaracak her türlü adım ve hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir.

2. Gizli Sayılar

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikâyelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA’da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekâlarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn’in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır.

3. Get Out

Chris Washington (Daniel Kaluuya), kız arkadaşı Rose Armitage (Allison Williams) ile uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir gençtir. Bir gün Rose, Chris’i hafta sonu kaçamağı için ailesinin evine çağırır. Rose’un annesi Missy (Catherine Keener) ve babası Dean (Bradley Whitford) de onlara katılır. Başta Chris, Rose’un ailesinden güzel tepki almasına şaşırır, bir yandan da kıllanır. Çünkü dönem gereği bir beyaz ve siyahinin ilişkisine sıcak bakılmamaktadır. Bu durum kafasını karıştırırken bir yandan da evde siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenmesi onu bir bilinmezliğe doğru itecek ve gerçeklerle yüzleştirecektir.

4. Stajyer

70 yaşında dul bir emekli olan Ben Whittaker (Robert De Niro) hala yapabileceği bir şeyler olduğunu göstermek için genç ve güzel Jules Ostin (Anne Hathaway) tarafından kurulmuş bir moda sitesine kıdemli stajyer olarak katılır.

5. Interstellar

Yıldızlararası’nda, teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekâya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper’un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir.

Hatice Feyza Ökçün

24.05.2022

Leave a Comment