inekle Sinematik-Kasım Ayı

Merhaba inekle velisi, öğretmeni ve öğrencileri. Kasım ayı film tavsiyelerimle karşınızdayım. inekle Kasım ayı sinematek için birbirinden farklı türde film seçmeye özen gösterdim. Hazırsanız başlayalım.

1.The Giver (Seçilmiş)

Amerikalı yazar Lois Lowry’nin romanından beyazperdeye uyarlanan film, ütopik bir dünya düzeninde geçiyor ve bu dünyada insanların zihinlerinde bulunan geçmişe dair anılar ve bilgiler tamamen siliniyor. Dolayısıyla artık insanların hafızalarında ne suç, ne yoksulluk ne de hastalıklar kalır. Bu geçmişi ayrıntılarıyla bilen tek kişi ise ‘The Giver’ isimli yaşlı bir adamdır. 12 yaşındaki Jonas, yaşlı adamın yanında çalışmaya başlayınca insanlığın hafızalarından silinen geçmişini öğrenmeye başlar. Zamanla bu sırların acımasızlığıyla yüzleşen Jonas’ın hayatı tam bir kaosa dönüşecektir…

2.Marrowbone (Karanlık Sır)

Genç Jack (George MacKay) ile 3 küçük kardeşi, Billy, Jane ve Sam yetimhaneye gönderilip birbirlerinden ayrılmamak için annelerinin ölümünü herkesten saklamak durumunda kalmıştır. Ancak sakladıkları bu sırrın haricinde bir sırları daha vardır ki diğerinden çok daha ölümcül sonuçlara gebedir. Birlikte yaşadıkları konakta şeytani bir varlık da bulunmaktadır ve gençlerin hayatını cehenneme çevirmektedir.

3. The Imitation Game: Enigma

Alan Turing’in 2. Dünya Savaşını bulduğu şifrelerle savaşı kısaltmasını ele alan filmde, Benedict Cumberbatch başrolde. Ona Keira Knightley eşlik ederken, yönetmenlik koltuğunda “Kafa Avcıları” ile bilinen Morten Tyldum oturuyor. Gerçek olaylardan esinlenip yola çıkılmış filmde, İngiliz matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing’in İkinci Dünya Savaşı sırasında Enigma şifresini çözmesi ve savaşı kısaltması, anlatılıyor.

4.Arrival (Geliş)

Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks (Amy Adams), bir ders esnasında ABD’ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu’ndan Albay Weber (Forest Whitaker), uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks’ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly (Jeremy Renner) ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır. 

5. Der geilste Tag (En Güzel Gün)

Andi ve Benno ölümcül hastalıkların pençesinde iki dosttur. Bu gerçeğin bilincinde, hayatlarının sonuna gelmeden unutulmaz bir gün geçirmek üzere kolları sıvarlar.

Hatice Feyza Ökçün

23.11.2022

Leave a Comment