Film ve Dizi İzlemenin Hayatımız ve Başarılarımız Üzerine Etkisi 

Merhaba sevgili inekle okuru, bugünkü yazımda film ve dizilerin hayatımızdaki motivasyonumuzu ve başarımızı etkilemesinden bahsedeceğim. Şu anki hayatımızda çeşitli filmlere ve çeşitli dizilere ulaşmak oldukça kolay; internet sayesinde izleyebilmek için onlarca platforma sahibiz. Ancak film ve dizilere yeterli önemi ve değeri gösteriyor muyuz?

Ondan pek emin değilim. Çünkü günümüzde dizi ve film izlemek boş olduğumuzda zamanımızı doldurmak için yaptığımız bir aktivite gibi algılanmakta. Aslında baktığımızda filmler ve diziler normal hayatımızda hissedemeyeceğimiz bazı hisleri ve deneyimleyemeyeceğimiz farklı deneyimleri gözlemleyebilmemizi sağlıyorken empati yeteneğimizi ve farklı bakış açılarına olan sağduyumuzu da geliştiriyor.

Film ve dizilere bu bakış açısıyla yaklaşırsak hayata karşı motivasyonumuzu da doğru yönetebileceğimizi düşünüyorum. Örneğin hem kendi eğitim hayatımdan hem de kendi öğrencilerimden edindiğim tecrübelere göre ülkemizde LGS ve YKS dönemleri stresli, korku dolu ve oldukça kaygılı geçiyor.

Bu zorlu dönemde bu tür duygularla boğuşurken öğrencinin en çok zorlandığı şeylerden biri de motivasyonunu sağlayarak başarıya ulaşabilmek. Film ve dizilerin duygularımıza ve düşüncelerimize olan etkisinden yararlanarak  motivasyonumuzu doğru yöneterek öğrencilerin başarıya ulaşmasında katkıda bulunabileceğini düşünüyorum.

Sonuç olarak sevgili inekle okuru, filmleri ve dizileri hayatına alırken farklı bakış açılarına sahip olabileceğini, birbirinden farklı maceralara kucak açabileceğini bilerek hayatına almanı öneririm. Bol motivasyonlu, bol maceralı, bol tutkulu film ve dizilerin içinde kendini bulman dileğiyle.

Şule Tezcan

25.11.2022

Leave a Comment