Öğrenmek İsteyen Öğrenciler İçin Eşsiz Bir Öğrenim Aracı

yasin-t

“inekle bence evin rahat ortamında, esnek ders çalışma imkanları sayesinde gerçekten öğrenmek isteyen öğrenciler için eşsiz bir öğrenim aracı. inekle’de öğrenci de aktif bir şekilde istenilen gün ve saatte, istenilen konuda, istenilen kadar, ve tercih edilen öğretmenle öğrenme eyleminin içine girebiliyor, çünkü burası okul gibi zorunlu bir yer değil.”

Yasin, Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dilbilimi, %100 İngilizce, 3. sınıf

Sen inek bir öğrenci miydin?
Genel olarak aşırı inek sayılmazdım. Genelde sevdiğim derslerde inek bir öğrenciydim. Tarih, Coğrafya gibi sözel dersleri daha çok severdim. Öğrenmeye gelince her zaman okul konularının dışına çıkıp konuları daha derinlemesine ve sorgulayıcı bir biçimde öğrenmek benim için bir keyif olmuştur.
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Üniversiteyi yurt dışında okumaya karar verdim. Ama son an aksilikleri dolayısıyla yurtdışında yerleştirildiğim üniversiteye gidemedim. Ben de sınava girip Türkiye’de bir üniversite okuma kararını verdim. Sınava da, ne okumak istediğimi bilerek ve üniversite karını vererek o doğrultuda çalışarak girdim. Taktik konusunda da zamanı verimli kullanmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sınavlarda genel taktiğim bildiğim konuları en kısa sürede çözmeye çalışmaktır.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
Sınava yurt dışına gidememiş olmanın verdiği motivasyonla hazırlandım. Yaşadığım bu olumsuzluluğu bana katkı sağlayacak önemli bir motivasyon kaynağına çevirebildim. Zaten önemli olan da budur. Hayatta bir çok olumsuzluklar, hayal kırıklıkları olabilir. Önemli olna bunlardan ders alıp yola devam edebilmektir. Sınavlarda da aslında yaptığım şey çok yüksek netler çıkmaktan çok, hangi bölümü okumak istediğime karar vermek ve beni bu hedefe taşıyacak netleri çıkarmaktı. Sınavdan sonra bir kaç tercih yaptım. İlk tercihimi de zaten kazandım.
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Kesinlikle istediğiniz şeyi yapın, istediğiniz bölümü okuyun. Aile, eş, dost veya herhangi birinin hayatınızın büyük bir kısmını meşgul edecek meslek kısmı için sizi istemediğiniz bir şeyi okumaya zorlamasına izin vermeyin. Zaten sevdiğiniz şeyle uğraşmak otomatik olarak başarıyı tetikleyecektir. Sınava da bu doğrultuda çalışın. Bu işi bir yarış olarak değilde gitmek istediğiniz yolda üstesinden gelinmesi gereken bir engel olarak görün. Hedefinizi de buna göre koyun.
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Ben seçimimi tamamen kendim yaptım. Okumak istediğim bölümü sınava girmeden önce araştırdım. Okumayı istediğim bölümü bitirdikten sonra neler yapabileceğime dair araştırmalar yaptım. Bundan sonra bu bölümü okuyabileceğim üniversiteleri araştırdım ve kararımı verdim.
Sence inekle’nin faydaları neler?
inekle bence evin rahat ortamında, esnek ders çalışma imkanları sayesinde gerçekten öğrenmek isteyen öğrenciler için eşsiz bir öğrenim aracı. inekle’de öğrenci de aktif bir şekilde istenilen gün ve saatte, istenilen konuda, istenilen kadar, ve tercih edilen öğretmenle öğrenme eyleminin içine girebiliyor, çünkü burası okul gibi zorunlu bir yer değil. Dersler ve öğretmenler hakkındada not verebiliyor. Bence bu da inekle’deki öğretmenlerin kendilerini geliştirmesini ve daha iyi hizmet verebilmesini sağlıyor. Bu yüzden de asıl severek ve isteyerek öğrenmenin gerçekleştirilebileceği yerlerden birisi diyebilirim.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Kendi anlamadıkları konuların analizini yapıp o konular üstüne yardım almak, dakikaların daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır. Ayrıca, derslerden sonra pratiğe yönelik tekrarlarda anlatılan konuların ertesi günlerde unutulup gitmesini önleyecektir. Sonuçta öğrenci de, öğretmen de burada bir çaba veriyor. Boşa gitmemeli bilgiler, kullanılmalı. Eee boşuna dememişler “use it or lose it” diye 🙂
Leave a Comment