Çözdüklerinizle Yetinmeyin, Çözemediklerinizi Öğrenin

sayisal-ogretmen-alaettin

“Bu sınavı sadece ve sadece, çözdükleriyle yetinen değil çözemediklerini öğrenen kişiler kazanır. Bunun için, inekle günümüz dünyasının vazgeçilmezi olan internet sayesinde, öğrencilerin eksikliklerini giderebileceği en hızlı ve en verimli sistem diye düşünüyorum.”

Alaettin, Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği (%30 İngilizce), 2. Sınıf

Lisedeyken inek bir öğrenci miydin?
Açıkca söylemek gerekirse liseye ilk başladığımda inek bir öğrenciydim. Ama daha sonraları papatya gibi açıldım. 🙂
Sınava nasıl hazırlandın? Herhangi bir taktiğin var mıydı?
Ben sınavı mezun olarak kazandım. Herkesin beni uyarmasına rağmen son sınıftayken sadece matematik-geometri çözerdim. Fen derslerinden birçok konuyu yapamazdım ve bu yüzden çalışmak istemiyordum. Sonuç olarak istediğim yeri kazanamadım. Daha sonra 1 yıl daha tekrar hazırlanmaya karar verdim. Dershanedeki rehberlik hocam sene başında bana bir çalışma sistemi öğretti. Bu sistem sayesinde fen çözme isteğim çok fazla arttı ve sınavı kazanabildim. Rehberlik hocam ve o çalışma sistemi hayatımdaki dönüm noktalardan biri oldu diyebilirim.
Sınava hazırlanırken en büyük yardımcın neydi?
En büyük yardımcılarımdan biri  hiç bozulmayan uçlu kalemimdi diyebilirim. Çok bozulsaydı soru çözme isteğimi alabilirdi benden 🙂 Ayrıca annemin güzel yemekleri, babamın eğlencesi,  kardeşlerimle oyanadığım halısaha maçlarının da kafamın dağılmasında çok faydası oldu diyebilirim. Hep ders hep ders yaparak sınav kazanılır ama hayat kazanılmaz. Ben hem hayatı hem de sınavı kazandım bu sayede. 
Şu an sınava hazırlanan öğrencilere ne tavsiye edersin, tüyoların var mı?
Her gün hayal kurun. Hayallerinizin gerçekleştiği anki o mutluluğunuzu çevrenizdekilerin mutluluğunu düşünün. Biraz da bunun tam tersini düşünün ve o durumda geleceğinizin nasıl olabileceğini. Aynı anda bu 2 düşünce sizi çalışmaya sürükleyecektir. Uykunuz olduğunuzda ve  açken kesinlikle soru çözüp ders çalışmayın. Günü çok iyi değerlendirin ve mutlaka bir sisteminiz, düzeniniz olsun. Geç yatmayın, geceler uyumak içindir. 
Seçim yaparken nelere dikkat ettin? Yardım aldın mı?
Seçim yaparken dikkat ettiğim en önemli nokta, geldiğinde içimde çok küçük de olsa hüzün bırakabilecek hiçbir tercih yazmamak oldu. Her bölümün çalışma alanlarını, çalışma koşullarını ve  gelecekte bulanabileceği noktaları araştırdım. Ayrıca yazdığım her bölümün bulunduğu yerleri, fakülteleri de tek tek inceledim.
Sence inekle’nin faydaları neler?
Bu sınavı sadece ve sadece, çözdükleriyle yetinen değil; çözemediklerini öğrenen kişiler kazanır. Bunun için, inekle günümüz dünyasının vazgeçilmezi olan internet sayesinde öğrencilerin eksikliklerini giderebileceği en hızlı ve en verimli sistem diye düşünüyorum. Aynı zamanda bir öğretmen-öğrenci ilişkisinden daha çok bir arkadaş, bir abi-abla sıcaklığı var. Okul da ya da dershane de anlamadığı bir konuyu sistemdeki istediği öğretmenden, hem de özel derslerle kıyaslanırsa çok cüzi bir fiyatla alabiliyor. Sistemin ders verenler için en güzel yanı ise ek gelir  elde etmekten ziyade , daha çok kısa bir süre önce yasadığınız heyecana tekrar ortak olabilmek ve onların halinden anlayıp eğlenceli vakit geçirerek yardımcı olmak. Bir diğer güzel yanı ise sisteme giren öğrencilerin zorla değil de, kendi isteğiyle gelip sizden ders aldığını bilmek.
Öğrenciler inekle’den en iyi şekilde nasıl yararlanabilirler?
Konu anlatımları isteyen öğrencilerin önceden istedikleri hocaya haber vermesi verimliliği arttıran önemli bir faktör diye düşünüyorum. Ayrıca, sorulacak soruların önceden hazırlanıp bilgisayara yüklenmesi de  daha akıcı olmasını sağlıyor,  hem de boşa giden dakikalarınızı azaltmış olursunuz. Sonuçta bir öğrencinin halinden en iyi öğrenci anlar 🙂
Leave a Comment