Çalışmaya Kısa Bir Ara

Öğrencilerin sınav döneminde fazla kaygı ile “ne kadar çok çalışma o kadar çok başarı” düşüncesine kapıldığı sıkça görülür. Kimi zaman bu çalışmalar o kadar artar ki bazen öğrenci mola vermeyi unutur hale gelir. Peki gerçekten de “çok çalışmak” her zaman yararlı mıdır? Bu yazıda çalışma ve mola dengesi konusu üzerinde duracağız.

Okul sınavları, liseye giriş sınavı ve üniversiteye giriş sınavı derken hepimiz bu süreçlerde çok yoruluyoruz. Bu çalışmaları yaparken verimimizin en iyi seviyede kalması için dikkat etmemiz gereken noktalardan biri çalışmalarımız arasında mola vermek olacaktır. Kendimizi tanıdığımız ölçüde bir program yaparak belli çalışma süreleri belirlemek ve çalışmamızı yaptıktan sonra molalar koyarak çalışmaya kısa bir ara vermek, fiziken ve ruhen rahatlamamızı sağlarken hem de tekrar çalışmak için büyük bir motivasyon sağlayabilir.

Çalışmamızdan verim almadığımız anda kendimizi zorlamanın pek yararı olmaz. Tabii ki bu verim almama durumunun her zaman olması ayrı bir sorun olur fakat burada bahsettiğimiz durum belli bir süre çalıştıktan sonra gerçekleşendir. Molaları yeteri kadar, sevdiğiniz bir müziği dinleyerek, ailenizle vakit geçirerek, minik egzersizler yaparak ya da sessizce kendinizi dinleyerek yapabilirsiniz.  Molada zihninizi ve bedeninizi rahatlatmak için nefes egzersizleri yapmak müthiş bir alternatif olabilir! 

Unutmayın, her şey ölçülüyken güzeldir ve çalışmalarınız da ölçülü olduğu zaman size katkı sağlar, hedefleriniz yolunda başarılı olmanız için size yardım eder. Sınav döneminde ve diğer tüm çalışmalarınızda gösterdiğiniz gayreti de göz ardı etmeyin ki zorlukları aşmanızda tutunacak bir dalınız olsun.  Verimli çalışmalar!

Esra Aydınlık

15.05.2022

Leave a Comment