Ders Çalışmak ve Alışkanlıklar Üzerine

Merhaba Sevgili inekle Okuru,

Bugünkü yazımızda ders çalışmak nedir nasıl olmalıdır ve alışkanlıklarımızın gücü bizim hayatımızı ne kadar etkiler bunlardan bahsedeceğim. Öncelikle başarılı olmanın şansa bağlı olmadığını arkasında büyük bir emek olduğunu unutmamamız gerekir.

Gerçekten başarılı ve disiplinli olmak istiyorsak bazı fedakarlıkları yapmamız gerektiğinin bilincinde olmamız bu yolu daha da kolaylaştıracaktır. Ders çalışmamızın etkili olabilmesi için fiziksel etmenlere de dikkat etmemiz gerekir. Mesela yeterince uyku ve yeterince fiziksel aktivite bunların başında gelir. Elbette olduğumuz konumun fiziki şartları da ders çalışmaya elverişli olmalıdır.

Nedir bunlar? Çalışma ortamımızın dağınık olmaması, ortam sıcaklığı ve rahatlığı gibi etmenlere de özen göstermeliyiz. Şimdi geldik kendimizi tanımaya, öncelikle kendimizi tanıyarak yapabileceğimiz ders çalışma programı bizi oldukça motive edecektir. Bu programa uyarken de nasıl ders çalışma stillerinden daha fazla fayda görüyoruz bunu iyi incelememiz gerekiyor. İşitsel olarak mı yoksa yazarak öğrenmek mi bize daha faydalı kendi kişisel özelliklerimizi tartarak bu konuyu netleştirmemiz bizim için çok iyi olacaktır.

Sosyal çevremiz de ders çalışmaya motive edebiliyorsa oldukça şanslıyız ve bu sosyal çevremizi verimli aralarla değerlendirmek ders çalışma kalitemizi arttıracaktır. Ancak unutmamamız gerekiyor ki biz duygusal varlıklarız ve robotlar gibi kodlanmamız pek mümkün değil, her zaman o motivasyonu bulamayabiliriz ve bu çok normal.

Bu noktada en büyük silah olan alışkanlıklarımız devreye giriyor. Eğer ders çalışma alışkanlığımız varsa o motivasyonu istediğimiz gibi sağlayamasak bile verimli ders çalışma saatleri geçirebiliriz. Bu yüzden sevgili inekle okuru, alışkanlıklarımızın hayatımızı yönlendirdiğini unutmadan hayatımıza bolca faydalı ve bizi geliştirecek alışkanlıklar katmaya devam edelim. Verimli saatler geçirmen dileğiyle.

Şule Tezcan

23.01.2023

Leave a Comment