Doğru Kaynak Seçimi

Sınava hazırlanırken gereğinden fazla kaynak almak yarardan çok zarar getirebilir. Çünkü her yarım kalan kaynak senin bu işi başaramayacağın olgusunu yaratır ve tamamlamadığın bu kaynaklar yüzünden sürekli suçluluk hissedersin. Bu yüzden kaynakları alırken biraz daha seçici davranmak gerekir.

Dikkat etmen gereken ilk şey, herkesin bir yayını çözüyor olmasının o yayının iyi olduğu anlamına, iyi olsa bile sana uygun olduğu anlamına gelmediğidir.

Sosyal medyada, internet sitelerinde veya arkadaşlarının ellerinde görüp aldığın kitaplar bir bakıyorsun ki boyunu geçmiş. Fark ettin mi bilmiyorum. Ne kadar çok kaynağın olsa da yine çözdüğün birkaç kaynak oluyor sadece. İşte bu yüzden sadece ihtiyacın olana sahip olman hem ekonomik açıdan seni rahatlatacak hem de bir kitap yığınını görmediğin için psikolojik olarak da seni yetersiz hissettirmeyecek.

Peki nasıl seçeceğiz doğru kaynağı?

İlk etapta ders hakkında hangi seviyede olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Başlangıç, orta ve ileri seviyelerinden hangisinde görüyorsak kendimizi o seviyeye ait kaynakları sitelerden, forumlardan araştırıyoruz. Her ders için üç dört kaynak ismi bulup bir kağıda yazıyoruz. Sonra bulduğumuz kaynakları mümkünse kitapçıya gidip elimize alıp inceliyoruz.

Tasarımına, rengine, içeriğine, yazı tipine, sorular arasındaki boşluğa bile bakıyoruz.

Hangisiyle çalışmaktan hoşnut olacaksak onu seçiyoruz. Gününün önemli bir kısmını seçmiş olduğun kaynaklardan ders çalışarak geçireceksin. Belki sene boyunca en çok baktığın şeyler onlar olacak. O yüzden kesinlikle çalışmaktan zevk alacağın kaynağı seçmelisin.

Bir dersten ikiden fazla kaynak kullanmaya çoğu zaman gerek kalmıyor ya da zaten fazlasına
çalışmaya zamanın olmuyor. Seçtiğin iki kaynakla bir süre çalışmak, kaynaktaki testleri %80 ve üzerinde doğruluk oranıyla çözebildiğinde bu kaynağı bir kenara koyup bir üst seviyedeki kaynağı yine aynı yöntemle alıp çalışmak senin için en makul yöntem olacaktır.

Böylece hem üç beş kaynağı birden alıp kendini maddi açıdan zorlamazsın hem de hangisine çalışayım
diye düşünerek gününü bitirmezsin.

H.Ali

**inekle.com‘daki üniversitelilerden ders çalışma programı oluşturma konusunda da birebir yardım alabileceğini unutma.**

blog-banner

Leave a Comment