Farklı Alanlarda Film ve Belgesel Önerileri

Merhaba, sevgili inekle okuru,

Bu yazıda tatilde hem bilgileneceğin hem de keyifle vakit geçirebileceğin farklı alanlardan birkaç belgesel ve film derledim. Keyifli okumalar dilerim!

1-MY BEATİFUL BROKEN BRAİN

Watch My Beautiful Broken Brain | Netflix Official Site

Beyin kanaması sonrası afazi geçiren Lotje, iyileşme sürecini ve yaşadıklarını günlükler halinde kameraya almış. Onun yaşadığı tüm zorluklara ve bu zorluklardan sonra kurduğu hayata bu kamera görüntülerinden şahit olduğumuz vlog tadında bir sağlık belgeseli. Nörobilime ilginiz varsa bu belgesele bir şans verin derim!

2-SOSYAL İKİLEM

Sosyal İkilem (The Social Dilemma) - Belgesel | bifikir.com

Bu belgesel sosyal medyanın insanlar üzerindeki tehlikeli etkilerini gözler önüne sererek ekranın diğer tarafına ışık tutuyor. Aslında anlatılmak istenen, sosyal medya üreticilerinin bize yaklaşımını aktarmak. Yani bu belgeseli izleyerek bilinçli bir sosyal medya kullanıcısı olmak mümkün.

3-BİR KATİLİN ANILARI:DENNİS NİLSEN

Bir Katilin Anıları Dennis Nilsen Belgesel Film Konusu ve Yorumu – Netflix  - Blog-Okur

Önerilere biraz farklılık katalım. Bu belgeselde Dennis Nilsen adlı seri katil hapishane hücresinde kaydettiği ses kasetleri aracılığıyla hayatını ve işlediği cinayetleri aktarıyor. Gerilim seviyorsan bu belgesel tam sana göre!

4-PASİFİCUM:OKYANUSA DÖNÜŞ

Watch Pacificum: Return to the Ocean | Netflix

Son olarak bir doğa belgeseli ile karşınızdayım. 2017 yapımı olan bu belgeselde, dört bilim insanı Peru’nun sahil şeridini sadece denizden değil karadan ve havadan da keşfediyor. Bazen çöl bazen tapınak gezisi görebileceğiniz bu belgeselde ekosistem çeşitlilikleri de sizleri bekliyor.

Fatma Polat

08.08.2022

Leave a Comment