inekle Dizi Serisi-Mayıs Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları! Mart ayında ilkini yayınladığımız yepyeni içeriğimiz “inekle Dizi Serisi’nin Mayıs ayı listesiyle sizleri buluşturuyoruz. Sizleri iş temposundan, sınav stresinden ve ders yoğunluğundan bir nebze uzaklaştırmak adına çeşitli türlerde dizi önerileri ile geldik. Hadi, başlayalım!

1. STRANGER THİNGS

Stranger Things, ABD yapımı bilimkurgu-korku türündeki Netflix dizisi. Duffer Kardeşler tarafından yönetmenliği, senaristliği ve yönetici yapımcılığı üstlenilen dizi aynı zamanda Shawn Levy ve Dan Cohen tarafından yaratıldı. 1980’lerde Indiana eyaletinin Hawkins adındaki kurgusal kasabasında konusu geçen dizinin ilk sezonu, genç bir çocuğun kasabada meydana gelen doğaüstü olayların ortasında kaybolması ve kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuğa yardım eden, psikokinetik güçlere sahip bir kızın ortaya çıkışı üzerine yapılan araştırmaları anlatmaktadır. Stranger Things 2 başlıklı ikinci sezon, ilkinden bir yıl sonrasını konu alır ve karakterlerin o sezondan sonra oluşan sonuçlarla başa çıkmasını anlatmaktadır.

2. BOJACK HORSEMAN

Türü animasyon ve komedi olan Bojack Horseman, insan-hayvanların ve insanların bir arada yaşadığı alternatif bir evrende geçen, 90’lardaki bir sitcomla üne kavuşan ama günümüzde ününü kaybetmeye başlamış, depresyonun eşiğinde bir at olan Bojack’in hikayesini anlatan bir animasyon dizi. LA’deki film endüstrisini konu alıyor gibi gözükse de varoluşa, ilişkilere ve kendini gerçekleştirmeye dair çok derin ve başarılı bir irdeleme diyebiliriz. Toplam 6 sezonu var ve bölümler ortalama 25’er dakika sürüyor. Benim favorim 4. sezonun 3. Bölümü 😊

3. Mr. ROBOT

Türü psikolojik gerilim ve drama olan ve Rami Malek’in başrolde olduğu Mr. Robot, Allsafe Cybersecurity adlı bir siber güvenlik şirketinde çalışan, psikolojik sorunları da olan Elliot’un, “fsociety” adlı anarşist bir yeraltı hacker grubuna dahil olmasını ve sonrasında gelişen olayları konu alıyor. Dizi, En İyi Drama dalında Altın Küre Ödülü’nün de sahibi. Toplam 4 sezonu var. Bölümler ortalama 45 dakika sürüyor. Neredeyse her bölümde bazı markalara, filmlere ve kitaplara göndermelerde bulunan, replikleriyle ise izleyicileri kendisine hayran bırakan seri efsaneleşmeyi başarmıştır.

4. HEROES

Heroes konusu, bu insanların kendilerindeki yeteneği keşfetmesiyle birlikte daha da ilginç bir hal alır. Yeteneği keşfetmek de yeterli değildir. Bu yeteneği sindirmek ve kontrol altında tutmak da gereklidir, aksi halde yıkıcı sonuçlar olabilir. Heroes dizisinde karakterlerin yeteneklerini keşif süreçlerine ve devamında gelişen olaylara tanıklık ederiz. Her biri yeteneklerini keşfettiğinde ve kontrol altında tutmayı öğrendiğinde büyük bir macera onları bekliyordur. 4 sezon ve 77 bölümden oluşmaktadır.

5. MAD MEN

60’ların New York’u. Altın çağını yaşayan reklamcılık sektörü. Her biri içinde inanılmaz fırtınalar barındıran karakterler. Yayınladığı yedi sezonda (2007-2015) yapımdan senaryoya, oyunculuktan tasarıma her dalda onlarca ödül alan “Mad Men”, televizyon tarihinin en iyi dönem hikâyesi olarak da anılıyor. Dönemin değişen sosyal dengeleri ile sektörde kurulan insan ilişkilerini gözlemlemek açısından oldukça başarılı bir okuma yapan dizi, senaryo işçiliği ve derinliği anlamında oldukça başarılı. Yetenekli, yakışıklı, stil sahibi, reklam satıcısı, usta yalancı Don Draper’ın karısını, diğer kadınları, kendisini ve bütün dünyayı aldatışını izlemeye başlamak için geç kalmış sayılmazsınız.

Şule Andırıç

26.05.2023

Leave a Comment