inekle Sinematek-Nisan Ayı

Merhaba sevgili inekle Blog Okurları;

Bu ay serinin devamı niteliğinde bir yazı ile tekrardan karşınızdayız. Yeniden sizleri kültürel anlamda etkilemeye ve filmlerimizi sizlere sunmaya karar verdik. Bu ayki serimizde karşımıza çıkan filmlerimizi aşağıdan inceleyebilirsiniz. Eğer izlemek isterseniz hemen aşağısında yer alan filmi anlatan ve sizlerde merak uyandıracak olan paragrafa göz atmayı unutmayın!

1. Pearl Harbour (2001)

Eski zamanların filmi olarak karşımıza çıkan Pearl Harbour hem yapım hem de konusu olarak eskidir. Pearl Harbour 2. Dünya savaşı sırasında Amerika’nın savaşa nasıl dahil olduğunu anlatır. Amerikan yapımı olan bu filmde Amerika’nın 2. Dünya savaşına dahil olmadan önce Japonya ile arasındaki meseleler ele alınır ve bir liman kentine habersiz yapılan saldırıya dikkat çekilir.

Savaş esnasında arkadaşlıktan çok dostluk boyutuna ilerleyen bir yakınlığın ayrıca savaş zamanlarındaki aşkın birer örneğini yakından izleyebileceğiniz bu film sizler için çok sürükleyici olacaktır.

2. Planes (2013)

Her kesime hitap eden ve arabalar serisinin devamı niteliğinde olan film ile karşınızdayız. Çok yakın zamanda izlediğim ve izlerken çok heyecanlandığım bu filmde dostumuz Dusty’nin büyük bir hayali olan yarışa katılma bileti alması ile işler şekillenmektedir. Yarışan diğer uçaklara göre fiziksel anlamda çok geride olan Dusty acaba yarışı başarı ile tamamlayabilecek midir?

Ailecek izleyebileceğiniz bu film için bence şimdiden heyecanlanmalısınız.

3. Çılgın Hırsız (2010)

Yine her kesime hitap edebilen bir animasyon filmi ile karşınızdayız. Çok yakın zamanda izlediğim bu filmde iyilik ve kötülük üzerine ne ararsanız var. Çok sevilen Minyonların yer aldığı bu filmi izlerken hem çok eğlenecek hem de çok duygulanacaksınız. Büyük tarihi yapıların çalınması ile başlayan hırsızlık yarışı kötü insanların hırsı nedeniyle ayın çalınmasına kadar gelmiştir. Acaba ay çalınabilecek mi? Minyonlar bu işin neresinde? Eğer bu soruların cevabını bekliyorsanız sizi bu filmi izlemeye davet ediyoruz.

4. Arif ve 216 (2018)

Sevilen oyuncu Cem Yılmaz’ın Arif Işık rolünü canlandırdığı çok meşhur eski filmlerinin devamı tadında olan ve 2 saat 5 dakika boyunca gülmeye doyamayacağınız Arif ve 216 ile karşınızdayız.

Arif’in eski dostu olan 216 ile atıldığı bu macerada geçmişten gelecekten bir sürü kesit görebilirsiniz. Aksiyonu ve komediyi birlikte yaşadığımız bu filmi izlerken çok eğleneceğinizden emin olabilirsiniz.

5. İron Man (2008)

Aksiyon ve bilimkurgu seviyorsanız bu film size göre. Ayrıca bir süper kahraman evreni içerdiği için hayal gücünüz içinde bambaşka bir kapıyı aralayacak. Her süper kahraman filminde olduğu gibi acaba bu filmde de dostumuz bizleri ve dünyayı kurtarabilecek mi? Ne dersiniz?

Tavsiye ettiğimiz filmleri izlerken iyi seyirler dileriz. Yanında birer patlamış mısırınızı da bulundurmayı ihmal etmeyin. Diğer serilerimizde görüşmek üzere.

Aziz Cihan Acar

13.04.2023

Leave a Comment