Kasım TEOG Sınavı – Matematik

Öncelikle TEOG’un en önemli dallarından biri olan matematikte bu sene müfredat değişikliği olduğunu hatırlatarak başlayalım. 2015 Kasım TEOG’u için matematikten sorumlu olduğunuz belirtilen konular şu şekilde:

* Üslü sayılar
* Köklü sayılar
* Gerçek sayılar
* Örüntüler ve ilişkiler
* Cebirsel ifadeler

Geçtiğimiz yıllarda birinci TEOG matematik konularıyla ikinci TEOG matematik konuları arasında bir uçurum olduğu hep konuşulurdu. Bu da sebep olmuş olacak ki bu sene TEOG konuları arasında değişiklikler yapıldı. Cebirsel ifadeler 2. sınavdan birinci sınava transfer oldu. Bu konuya diğerlerinden bir tık daha fazla dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çünkü ikinci sınavda sorduklarından daha farklı tarzda sorular sorabilirler.

Üslü ve köklü sayılar konusunda dört işlem pratiğinizi mutlaka geliştirin. Kökten çıkarırken basit bir hata ya da üslü sayılarda temel bir üs hatası yapmak puan kaybınıza sebep olabilir.

Örüntülerde formüllere ve genel terim bulmalara mutlaka hakim olun. Konuyu sakın önemsiz görüp boşlamayın unutmayın ki her soru eş değerdedir.

10-15 günlük bir zaman dilimi kaldığı için birçoğunuzun konu eksiği olmadığını farzederek şunu söylemeyi uygun görüyorum ki kalan sürede bol bol matematik denemeleri çözün.

Mesela bir matematik denemesi yaptınız 2 yanlışınız 18 doğrunuz çıktı. Yanlışlardan biri üslü sayılardan diğeri cebirsel ifadelerden. Her iki yanlış için de iki konudan birer test çözün. Böylece hem deneme yaparak genel manada kendinizi taramış olursunuz hem de konu testi çözerek pratiğinizi geliştirmiş olursunuz.

Eksik olduğunuz konularda ve çözemediğiniz sorularda inekle.com’daki üniversitelilerden birebir yardım alarak zaman kaybetmeden ilerleyebilirsiniz.

Leave a Comment