Muazzam Bir Fikrin Ortaya Konmuş En Güzel Hali

ineklede toplamda 679 farklı öğrenciyle yaklaşık 452 saat ders anlatmış mezun öğretmenlerimizden Esma Selçuk’ un inekle hakkındaki düşüncelerine dikkat çekmek istiyoruz. inekle mezun listemize göz atmak için tıkla.

inekle herkes için bir anlam ifade etmeyebilir fakat hayatına dokunduğu kişilere çok güzel anlamlar ifade ettiğinden eminim.-Esma SELÇUK, YTU Matematik Mühendisliği

Ben Esma Selçuk. Bir zamanlar zorlu üniversite sınavına her öğrenci gibi sıkıca hazırlanan, sonrasında kendi gibi bu yoldan geçen öğrencileri sınava hazırlayan ve artık mesleğini eline almış bir iş insanıyım. inekle benim için bu sürece baktığımda hayatımın çok özel bir yerinde her zaman var olacaktır.

İnekle herkes için bir anlam ifade etmeyebilir fakat hayatına dokunduğu kişilere çok güzel anlamlar ifade ettiğinden eminim. Dışarıdan baktığınızda bir internet sitesi gibi görünen fakat aslında teknolojinin dinamikleriyle öğrenciden öğrenciye bilginin en hızlı ve en rahat aktarım şeklidir.

inekle’ye baktığımızda muazzam bir fikrin, ortaya konmuş olabilecek en güzel halini görmekteyiz. Aslında ülkemizde yeni projeler yapmak isteyen kişilerin her zaman örnek alması gereken bir yapı olduğunu düşünüyorum. Düşünsenize, ülkenin bir ucundaki insan diğer ucundaki insana ders anlatıyor, iki tarafta öğrenci ve arada kâr amacı güden hiçbir kurum yok! Kime anlatsam “Nasıl ya? Aradakiler hiç mi kazanmıyor?” diyorlar. En güzel yanı da bu ya. Olay tamamen öğrenci ile öğrenci arasında.

Tabii ki inekle bu aşamalara gelmek için çok emek harcadı. İnternet sitesinin bu zamanlara gelmesi, tanıtımları, arkada çalışan yazılımcılar, tasarımcılar, yeni fikirler, neyi daha güzel nasıl yapabiliriz düşünceleri her zaman var olmuştur.

Benim inekle ile tanışmam çok rastlantısal ama bir o kadar da güzel olmuştur. Üniversiteye hazırlanma sürecimde çok çalışmıştım. Fazlaca bilgi birikimim vardı ve benim bunları mutlaka birilerine aktarmam gerekiyordu. Yaz döneminin başında iken girmiştim inekleye ve bir yaz neredeyse sadece ben vardım. Henüz bu kadar popüler değildi çünkü 🙂

Hayatım değişmişti, her şeyden önemlisi inekle bana yararlı olduğumu hissettiriyordu. İyi bir şeyler yaptığımı… Öğrenciye sadece ders anlatmıyordum çünkü. Programlar yapıyorduk, konuşuyorduk, dertleşiyorduk. Bir yolun zorluğunu en iyi o yoldan geçenler anlar mantığıyla öğrenciyi anlamam hiç de zor olmuyordu. Mesela o zorlukların hepsini ben de yaşamıştım. Benim de zaman problemim olmuştu. Motivasyon kayıplarım, uyku problemim… Bunları bilerek, öğrenciyi anlayarak onun motive olma şekline göre çözümler sunmaktı yaptığım şey aslında.

ineklede 3 yıla yakın kaldım ve gördüğüm tanıdığım herkese gururla anlattım. inekle’nin kurucuları ve şimdiye kadar inekle’ye emek vermiş herkes bence koca bir teşekkürü hak ediyor. inekle’nin daha çok insan ulaşması ve hayatlarına dokunması ümidiyle.

Teşekkürler,
Esma Selçuk

Leave a Comment