ODTÜ’de İngilizce Hazırlık Okumak

Merhaba Sevgili inekle Okuru, bugünkü yazımda ODTÜ’de hazırlık sınıfı okumak ve İngilizce öğrenmek adına olacak. ODTÜ’de eğitim dili tamamen İngilizce. Okula adımınızı atar atmaz eğer çok iyi İngilizce seviyeniz yoksa hazırlık sınıfını okumanızı tavsiye ederim. Hatta yeterli seviyede İngilizce seviyeniz dâhi olsa ODTÜ’yü tanımak, arkadaşlarınızla bolca vakit geçirebilmek adına hazırlık sınıfı çok iyi bir seçenek çünkü bölüm derslerine geçtiğiniz zaman bu vakitler için bolca keşke diyeceğinizi şimdiden duyar gibiyim.

Gelelim biraz ODTÜ’de bulunan hazırlık sınıfına. İlk etapta kurunuzu belirlemek adına seviye tespit sınavı yapılarak İngilizce kurunuz belirlenir, bu seviyeye göre İngilizce sınıfınız beş kurdan biri olacaktır. Haftalık ders saatleri, devamsızlık verilerinizi seviyenize göre olur. Hazırlık sınıfının ikinci dönemi için yeterli puanı topladığınız takdirde bir üst kura geçerek ikinci döneme başlarsınız. Hazırlık sınıfında pop quizler, midtermler bulunur. EPE (English Proficiency Exam) dediğimiz hazırlık sınıfını geçmek için gireceğiniz sınava girebilmek için bu sınavlardan yeterli puanı toplamanız gereklidir.

Yılın sonunda ise EPE’ye girerek 60 üstü not alarak hazırlık sınıfınızı tamamlarsınız. Peki, hazırlık sınıfında aldığınız bu not neye etki eder? Eğer yurtdışı deneyimine oldukça hevesliyseniz Erasmus programı bulunmaz hint kumaşı diyebiliriz. Erasmusa gidebilmenizi belirleyecek olan şartlar not ortalamanız ve EPE’de aldığınız hazırlık bitirme sınavının sonucudur. Bu gibi bir isteğiniz varsa EPE’de alacağınız nota dikkat etmeniz yararınıza olacaktır çünkü Erasmus programı için EPE %50 etkiye sahiptir.

Hazırlık sınıfında aldığınız İngilizce eğitimi tamamen yeterli olacağı söylenemez, düzenli çalışma ve bol bol İngilizceye maruz kalarak İngilizce temelinize katkıda bulunmanız gereklidir. Hem ODTÜ’de okumak hem de kendinizi geliştirebilmek adına İngilizcenin önemini unutmamanı tavsiye ederim sevgili inekle Okuru. Yeni dillerle yeni ufuklarda görüşmek dileğiyle!

Şule Tezcan

10.12.2022

Leave a Comment