Yeni Yıl Hedefleri

Çoğumuzun “seneye görüşürüz” dediği bir aydan herkese merhabalar. İstediklerimiz, planladıklarımız, gerçekleştirdiklerimiz ya da gerçekleştiremediklerimiz ile bir yılı daha bitiriyoruz. Neyse ki bitiyor, yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyor ve umutlarımızı yeniden yeşertmek için evren bize taze, tertemiz bir sayfa açma imkânı sunuyor. Peki, 2022 yılında sana fayda sağlayacak öğretileri, bilgileri 2021 yılından alabildin mi? 2021 den senin payına ne düştü? Bunları hiç düşündün mü?

ajanda, alan derinliği, amaç içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Hedef belirlemek zor, ulaşılmaz ve korkutucu gözükebilir. 12 ay, 365 gün boyunca sen kendine nasıl bir yol çizeceksin, hedeflerine ulaşmak için neler yapacaksın bilmiyorum ama bu yazıda sana bir hedef nasıl belirlenir kısaca bahsetmek istiyorum.

Asıl Hedeflediğiniz Şeyin Ne Olduğunu Belirlemek

Bazı insanlar başarılı bazıları güzel bazıları zengin olmak ister. Peki, sen ne istiyorsun? Düzenli spora gitmek mi, sağlıklı beslenmek mi? Asıl hedeflerinizin neler olduğunu bulmak için acele etmeyin. Bazıları bunu tek bir güne sığdırır bazılarınınki ayları alır. Hayatın her alanında hedefler belirlemeliyiz. İnsan yaşayan, gelişen, düşünen bir varlık olduğuna göre elbette ki bir planı ve amacı olmalıdır.

amaçlar, anımsatıcı, belge içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Her Hedef İçin Uygun Süre Belirle

Hayatının zamanlamasına güven. Her hedef için ayrı bir zaman dilimi belirleyin. Bir alışkanlığı bile edinmemiz kimine göre 5 gün kimine göre 1 aydır. Bu hedeflerde de aynı şekildedir. Her sabah 8’de kalkacağım ve spor yapacağım. Başta bu fikir bize çok cazip gelebilir hatta bizi heyecanlandırabilir de. Fakat sene sonunda çıkan sonuç çoğu zaman kişinin ruh halini yansıtır ve bu başarısız hissetmekten başka bir işe yaramaz. Tabii ki bütün hedeflerinize teker teker süre yazın demiyorum ama onları küçük zaman dilimlerine bölebilirsiniz.

Not Defteri

Küçük Zaman Dilimlerine Böl

Büyük hedeflerinize ulaşmak için onları küçük hedeflere ayırın. Böylece motivasyonunuzu da kaybetmemiş olursunuz. Her adımı bize mümkün kılar ve aynı zamanda da birçok hedefe de ulaşmanın sırrıdır. Aynı zaman diliminde birkaç küçük hedefe ulaşmak disiplini daha kolay sağlamamıza ve daha hızlı tamamlamamıza yardımcı olur. Örnek verecek olursak: Gün içinde yapılacaklar, bu ay içinde yapmam gereken 8 şey vb.

Gemideki Yapışkan Notlar

Benzer Hedefleri Gruplandır

Öylesine sıralanmış hedefler yerine hedeflerimizi planlı bir şekilde gruplandırmalıyız. Bu grupları hayatın farklı alanları olarak düşünebiliriz.

  • Sağlık (düzenli beslenme, spor yapma vb.)
  • Eğitim-Kariyer (kulüplere katılma, yüksek lisansa başlama, kişisel gelişim vb.)
  • Finansal (kumbara, harcama kontrolü vb.)
  • Sosyal (arkadaşlar, aile vb.)
  • Ruhsal (psikolojik sorunlar, sıkıntılar, mental sağlık vb.)
acele, ağ, ağ oluşturmak içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Sevgili inekle öğrencisi son olarak hedeflerini belirlerken hayallerini düşünmeyi unutma. Biz inekle öğretmenleri olarak kendi hayat yolculuğunda benliğini hep bir adım yukarı taşıyabildiğin, yeteneklerini keşfedebildiğin, mutlulukla, sağlıkla dopdolu geçirebileceğin bir yıl diliyoruz. Şimdiden Mutlu Yıllar!

Şevval Sert

12.12.2021